Kozmetički salon KSENIJA

Make your day perfect!

PRP – pomlađivanje matičnim stanicama

Pitate li se zašto zvijezde poput Angeline Jolie ili Kate Moss izgledaju kao da nisu niti dana ostarjele. Mnogi će reći kako im je posao da budu lijepe, no istina je kako bez rada na sebi nema niti ljepote. Uostalom ono što Vas čini lijepim je skriveno u Vama, ostalo su samo pomagači u vidu tretmana i proizvoda koji Vam pomažu održavati ljepotu svježom i mladolikom.

Dvije slavne zvijezde koje smo prethodno spomenuli koriste tretman krvnom plazmom (PRP metodu pomlađivanja) jer je potpuno prirodna metoda i jedan je od popularnijih tretmana za održavanje mladolikog izgleda. Namijenjen je svima koji imaju problema s kožom, ali i onima čija koža je naizgled umorna, suha ili nije više elastična kao prije. Osim cijelog lica tretirati se mogu dekolte i vrat. Ovaj tretman je potpuno neinvazivan i odmah poslije provođenja se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Kako izgleda PRP tretman?

Tretman krvnom plazmom nije ništa novo, naime primjena vlastite krvi u terapijske svrhe poznata je više od 100 godina u medicini.

  • Kod PRP tretmana na uobičajen način se vadi krv.
  • Zatim se stavlja u posebnu centrifugu koja ekstrahira plazmu punu faktora rasta i matičnih stanica koje imaju stimulacijski i hidratacijski efekt na kožu te stimuliraju proces obnove kože.
  • Cilj je upravo izolirati najvrjednije sastojke krvi : faktore rasta i matične stanice koje imaju snažan efekt pomlađivanja i obnove kože. Takva se plazma nakon 10 minuta injektira u lice, dekolte, vrat i ruke kroz tanke iglice.
  • Tkivo je u dubokim slojevima prokrvljeno, stvara se novi kolagen, koža je hidratizirana, nestaju rane, oštećenja od sunca, bore i pigmentacija. Tako dobivena plazma može se obogatiti i hijaluronskom kiselinom.
  • Tretman traje oko 45 minuta od vađenja i pripreme krvi do samog tretmana.

Tretman je odličan izbor za osobe koje ne žele invazivne tretmane te, u konačnici, umjetan izgled. Ovaj tretman je dugotrajan (traje maksimalno do dvije godine, što ovisi o tipu kože te životnim navikama), a rezultat je mladolika i odmorna koža. Ipak rezultati se pojavljuju najkasnije unutar 3 tjedna od tretmana jer aktivnim sastojcima treba vremena da prodru duboko u kožu, a s obzirom na trajnost i rezultat svaka minuta čekanja vrijedi.

Category: Novosti